martes, 29 de mayo de 2007

“Caseres del tresor i WebQuest”


Després d’haver llegit els articles de J.Adell sobre “la caza del tesoro” i “WebQuest” dir que no sabia qué significaven aquests conceptes ja que només els havia sentit anomenar.
Ara que ja sé el que signifiquen us puc dir que són dos molt bons instruments didàctics ja que a través d’ells, els nens/es aprenen a investigar, a comparar informació, a contrastar-la…
En un primer lloc, començarem explicant en més progunditat les WebQuest. Per a fer-nos una idea es tracta d’una mena d’unitat didàctica informàtica, és a dir, una activitat elaborada en la qual els alumnes deuen investigar en la informació que prové d’Internet per a poder realitzar-la.
Aquesta activitat és realment interessant ja que, als nens, no se’ls dóna la informació directament sinò que tenen que investigar amb tots els recursos posibles. Per tant, els alumnes es motiven intrínsecament al mateix temps que desenvolupen capacitats cognitives superiors.
Un altre aspecte positiu és el de poder intercambiar WQ entre les persones. Així s’enriquim d’una forma més completa. Però, si volem intercambiar WQ, hem de tindre present que tenim que incloure diversos apartats on es puguen observar les característiques dels alumnes a qui va dirigida la WQ, els estàndard a qui va dirigida la WQ, els estàndard curriculars que es pretenen conseguir i els recursos necessaris.
D’altra banda, les “caseres del tresor”, són activitats semblants en les que els alumnes tracten de respondre a unes preguntes investigant en Internet.
Aquesta activitat també desenvolupa estratègies de navegació en la web i de lectura i comprensió de texts.
Respecte de la estructura dir que és més o menys la mateixa que la de les WebQuest ja que també tenim una part on debem incloure el curs, àrea…dels alumnes…i si volem intercambiar-les amb altres mestres cal incloure una espècie d’instruccions per als mestres.
En síntesi, dir que aquestes activitats són molt riques cognitivament, però sempre que fagen referència al context i que espiguen integrades amb la resta d’activitats de l’aula.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Smartphone, I hope you enjoy. The address is http://smartphone-brasil.blogspot.com. A hug.