jueves, 10 de mayo de 2007

SOFTWARE LLIURE

Després d’haver llegit l’article de Jordi Adell m’ha quedat molt més clar el concepte de software lliure i tot el que comporta.
Gràcies a aquesta lectura, ara tinc coneixements sobre el software privatiu i sobre el lliure, conec els avantatges i inconvenients de cadascún, els valors que promou cada software.
Aixa puc recolzar-me i justificar el perquè de la meua el·lecció del software lliure ja que abans m’havien parlat d’ell però no entenia ni conexia completament els avantatges que comporta. Per tant, no tenia una justificació coherent del perquè hem d’utilitzar software lliure.
Gràcies a aquest sistems operatiu podem actualitzar el software i modificar-lo. Així obtindrem una eina educativa molt potent.
Un dels fets que hem sembla sorprenent, és que ací en l’UJI hem donat una hora de Lliurex front a tot un any de l’assignatura de “Informàtica”, on hem estat fent activitats en software privatiu (Word…).
Açò hem sembla sorprenent pel fet de que els professors tenen i coneixen tots els avantatges del software lliure i tot i així no són capaços de mostrar-nos-els ni treballar amb ell (software lliure).
Evidentment tot no són avantatges ja que també hi ha alguns inconvenients (hi ha tasques que no es poden realitzar, tot el software lliure no és fácil d’utilitzar, tenim d’aprendre alguns aspectes nous…) però en els últims anys s’han superat quasi tots. Aquesta superació es deguda a la possibilitat de millorar-lo per part de qualsevol persona que tinga capacitat per a fer-lo.
Un altre fet que hem sembla increíble és que tinga molt més èxit el software privatiu que el lliure ja que estem en una societat suposadament democràtica i lliure i per tant necessitem un software gràcies al qual tinguem llibertat d’expressió.

No hay comentarios: